Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri haftanın son işlem gününde, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin Mayıs 2012'den bu yana en kötü aylık performasnına yönelmesi ile birlikte, hafta başındaki sert dalgalanmaların ardından gelen rahatlamanın etkisiyle fazla değişmedi.

Enerji şirketlerinin hisseleri, petrolün 2009'dan bu yana en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından değer kazandı. Bu şirketlerden Chevron Corp. ve Transocean Ltd.'nin hisseleri yüzde 3.5'ten fazla prim yaptı. Intel Corp. ve Facebook Inc. en az yüzde 1.4 yükseldi ve teknoloji hisselerine destek verdi. Wal-Mart Stores Inc. yüzde 1.7 değer kaybetti ve zayıf Tüketici Güveni ortamında, tüketiciler ile ilgili şirketlerin hisselerine gelen satışlara öncülük etti. Pfizer Inc. ve Johnson & Johnson en az yüzde 1 düştü ve sağlık bakım sektrörü hisseleri üzerinde baskı oluşturdu. Freeport-McMoRan Inc., Carl Icahn'ın şirketten hisse alımının ardından yüzde 3 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek günü 1,988.87 puandan kapadı. Endeks Kasım 2011'den bu yana en büyük üç günlük yükselişini gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi 11.76 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle günü 16,643.01 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 ve Russell 200 Endeksi yüzde 0.8 yükseldi. ABD hisse senedi piyasalarında yaklaşık 7.9 milyar adet hisse el değiştirdi ve bu üç ayın ortalamasının yüzde 13 üzerindeydi.

Baltimore'da Wilmington Trust yatırım strateji müdürü Cam Albright, "Piyasa biraz yorulmuş olabilir," dedi ve "Belki de öncekilerden daha az travmatik bir günün öncesindeyizdir. Her iki yönde de çok fazla fiyat hareketi var ve belki traderlar soluklanmak için bir fırsat yarattı" şeklinde görüş bildirdi.