Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(09.05'te güncellendi)

Çin hisseleri, yatırımcıların Perşembe günkü askeri geçit töreni öncesinde devletin piyasaya sağladığı destek seviyesini değerlendirmesi ile düşüşü 3. güne taşıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.9 kadar yükselip yüzde 4.7 gerilemesinin ardından yüzde 0.8 gerileyerek yerel saat ile 13.33’te 3,142.79 puana geldi. Endekste düşen her bir hisse senedi içim yaklaşık 5 hisse geriledi. Çin’in finans piyasaları haftanın geri kalanında II. Dünya Savaşı’nın sona ermesini anma kutlamaları için kapalı olacak. Pekin’de büyük ölçekli bir askeri geçit töreni düzenlenecek.

Gösterge endeks, traderların kredili işlemleri üst üste 11. günde de azaltmaları ve imalat sanayi göstergesinin 3 yılın en zayıf seviyesine gerilemesi ile 2008’den bu yana gösterdiği en büyük iki aylık düşüşü genişletiyor. Büyük ölçekli şirketlerin hisseleri, geçtiğimiz 5 günde işlemlerin son dakikalarında seansın en düşük seviyelerinden toparlanma gösterdi. Bunda devlet destekli fonların hisse alımları yaptığı spekülasyonu etkili oldu.

Hong Kong’daki CMB International Securities stratejistlerinden Daniel So, “Hisseler hala aşırı değerli. Aşağı yönlü riskler yukarı yönlü potansiyelden büyük” dedi.

(09.05'te güncellendi)