Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alüminyum Salı günkü rakamların imalat siparişlerinin iki yıldan daha uzun bir sürede en yavaş hızda genişlediğini göstermesinin ardından yüzde 0.8 düştü. Akabinde gerçekleşen, Çin’in resmi satın alma yöneticileri endeksinin üç yılın en düşüğünde seyretmesi dünyanın en büyük ekonomilerindeki talebin metaller üzerinde oluşturduğu tehdidin altını çiziyor. Bakır Salı günü yüzde 1.3’lük düşüşün ardından kayıplar ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Sydney’deki Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, “Şu an sadece metal sektörünün baskı altında kalacağını ortaya koyan zayıf bir ekonomik veri görüyoruz” dedi.

Alüminyum yüzde 0.3 düşerek Hong Kong saati ile 12.16’da ton başına 1,597.50 dolara geldi. Bakır, Şanghay’da vadeliler yüzde 0.3 gerilerken Londra’da ton başına 5,082 dolardan işlem gördü. Comex kontratları yatay seyretti.

Londra Metal Borsası Endeksi’nde işlem gören altı baz metal dünyanın en büyük tüketicisi Çin’de ekonomide yavaşlamanın derinleştiği korkuları ve finansal kriz ile birlikte Ağustos’ta düşüşünü dördüncü aya taşıyor. Standard Chartered Plc Çin’de bozulan piyasa koşullarına vurgu yaparak 2016 fiyat tahminlerini düşüren son banka oldu. Banka bakır için tahminlerini yüzde 27’ye, alüminyumu yüzde 25’e düşürdü.