Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır ve alüminyum Perşembe günü en az üç hafta içerisinde en yüksek seviyeye gelmelerinin ardından geriledi. Yatırımcıların tüm dikkati, Cuma açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinde.

Fed faiz oranlarında artış ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, tarım dışı istihdam verisi ABD ekonomik büyümesine dair ipuçları verecek. Çin piyasalarının resmi tatilin ikinci günü nedeniyle kapalı olması metallerin işlem hacmini azaltıyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın Perşembe günkü teşvik açıklaması kazançları tetikledi. Londra Metal Borsası Endeksi’nde işlem gören altı metal Ağustos’ta düşüşünü dördüncü aya taşıdı, bakır ve alüminyum altı yılın en düşüğüne geriledi.

Sydney’deki CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Sonuçta dün yaşanan  her ne ise bir sıçramaydı ve genel olarak aşağı yönlü trend hala devam ediyor” dedi.

Alüminyum yüzde 0.3 düşerek Cuma günü Hong Kong saati ile 12.00’de ton başına 1.625 dolara geldi. Alüminyum geçen hafta kazançlarını yüzde 3.6 oranında arttırırken,  haftalık olarak yüzde 1.3 artış gösterdi. Bakır yüzde 1 düştü.

Alüminyum Çin’in 11 Ağustos’ta yaptığı şok devalüasyondan bu yana kayıplarını silerek Perşembe gününü Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyede kapattı. Bakır üç haftanın en yüksek seviyesini gördü.