Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) varlık alım programını genişletmeye yaklaştığı spekülasyonları ile Temmuz ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmeye hazırlanıyor.

AMB Başkanı Mario Draghi tarafından Perşembe günü açıklanan ekonomik beklentiler, Mart ayındakilerden bile zayıf seviyedeydi. Banka, Mart ayında 1.1 trilyon euroluk (1.2 trilyon dolar) bir parasal genişleme programına başlamıştı. Draghi bu programı revize ederek bir ülkenin borç stoku ihracı başına alım limitini yüzde 25’ten yüzde 33’e çıkardı.

Commerzbank AG, AMB’nin varlık alım programını Aralık ayında artıracağı tahmininde bulundu.

İtalya ve İspanya tahvilleri, yatırımcıların ABD Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü açıklayacağı aylık istihdam verisini beklemeleri ile erken saatlerdeki kazançları azalttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistler, dünyanın en büyük ekonomisinde işverenlerin Ağustos’ta 217,000 istihdam sağladığı tahmininde bulunuyor.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 3 baz puan veya 0.03 yüzde puan gerileyerek Londra saati ile 09.50’de yüzde 0.69 seviyesine geldi. Faiz geçtiğimiz 3 günde 7 baz puan geriledi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 1 faizli tahvilin fiyatı 0.31 veya 1,000 euro nominal değerde 3.10 euro artarak 102.95 oldu.