Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı John Williams, faiz oranlarında yapılacak ilk artırımın 20152te gerçekleşmesine destek verdiğini yineledi ve özellikle gayrimenkul olmak üzere varlık fiyatlarındaki artışın dengesizlik sinyali vermeye başladığını ifade etti.

Williams, Salt Lake City’de Perşembe günü yaptığı konuşmada, “Henüz devrilme noktasında geldiğimizi düşünmüyorum” dedi. Williams hızlı şekilde artan konut fiyatlarına atıfta bulunarak, “Dengesizlikler büyüdüğünde, üzerlerine gitme opsiyonları sınırlı olur. Yansımaların önlenmesi için erken hareket etmek gerekir. Faiz artırımı yüksek ihtimalle bu yıl gerçekleşebilir, bir sonraki uygun adım kademeli faiz artışları olabilir” dedi.

Williams’ın konuşması 28 Eylül’de Los Angeles’te yaptığı konuşma ile benzerlik gösterdi.

Williams, “ABD Aralık ayına kadar tam istihdama ulaşmalı veya gelecek yılın başına aşmalı. Enflasyon önümüzdeki iki yıl yüzde 2 seviyesine kademeli olarak yükseliş göstermeli. Fed’in Eylül ayında aldığı karar zordu ve kısmı olarak karışık sinyaller veriyordu. ABD ekonomisi güçlenmeye devam ederken, küresel ekonomi aşağı yönlü risklere işaret ediyor” diye konuştu.

Williams, ABD’de büyümenin ikinci yarı yılda yıllık bazda yüzde 2.25 artacağını öngördü.