Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, “ABD Merkez Bankası (Fed), geçtiğimiz ayki toplantısında düşük enflasyonla mücadele etmek için politika teşvikini artırsaydı bu tamamıyla gerekçeli olurdu” yorumunu yaptı ve negatif faiz oranlarının faydalı bir politika aracı olarak kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

Kocherlakota, Bloomberg Radyosu’nda Arthur Levitt’e 29 Eylül’de verdiği bir röportajda, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 16-17 Eylül’deki toplantısı için sunulan projeksiyonlarda negatif faiz oranı tavsiyesinde bulunup bulunmadığı ile ilgili yorum yapmayı reddetmişti.

Kocherlakota Cumartesi günü verdiği röportajda, “Enflasyon görünümü dikkate alındığında, enflasyon hedefi kredibilitemizi garantilemek için Eylül’de daa genişlemeci bir duruş almak tamamem gerekçeli olurdu.  Minneapolis Fed Başkanı 31 Aralık’ta Fed’den ayrılacak ve FOMC’un bu yıl oy veren bir üyesi değil.

Kocherlakota, “Genişlemeyi artırma ile ilgili düşünmenin gerektiği bir zamandayız, genişlemeci duruştan geri çekilmenin değil” diye konuştu.