Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, otomobil üreticilerinin yükselişi sürdürmesi ve aracı kuruluşların gerilemesi kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor. Casino işletmecileri kazançları genişletti.

Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 1.6 kadar yükselmesinin ardından yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 14.14’te 9,866 puana geldi. BYD Co. ve Geely Automobile Holdings Ltd. yolcu araçlarına uygulanan verginin düşürülmesinin ardından yükselerek geçtiğimiz haftaki artışları genişletti. Sands China Ltd. ve Wynn Macau Ltd., JPMorgan Chase & Co.’nun oyun şirketleri için tavsiyesini yükseltmesinin ardından en az yüzde 5.8 prim yaptı. Finans şirketleri, Çin hisse senedi göstergesinde görülen 10 en büyük kaybın yarısını oluşturuyor.

Hang Seng Emdeksi yüzde 0.4 geriledi. Çin piyasaları 8 Ekim’e kadar tatil nedeniyle kapalı olacak. Hang Seng China Enterprises Endeksi tahmini gelirlerin 7.3 katı ile küresel ortalamanın altında işlem görüyor. Endeks, Çin ekonomisi ile ilgili endişeler ile bu yılın zirve seviyesinden yüzde 39 kadar geriledi.