Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) ek teşvik sağlamaktan kaçınması ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Enerji hisseleri, petrolün 1 aydan uzun bir sürenin en yüksek kapanışını yapmasının ardından Topix’te bulunan 33 sanayi grubu arasındaki en büyük yükselişi gösterdi. Petrol üreticisi Inpex Corp. yüzde 5.4 prim yaptı. Havayolu şirketleri, yükselen akaryakıt maliyetlerinin ANA Holdings Inc.’i olumsuz etkileyeceği görünümü ile düşüş gösterdi. ANA Holdings Inc. yüzde 3.3 geriledi. Ryohin Keikaku Co., satış ve kar verisinin anlist beklentilerini aşmasına rağmen yüzde 7.4 değer kaybetti. Seibu Holdings Inc., işlem hacminin yükselmesi ile yüzde 5.6 düştü.

Topix Endeksi, yüzde 0.5’lil artış ve yüzde 0.3’lük düşüş arasında dalgalanmasının ardından Tokyo saati ile 12.45’te 1,476.27 puanda yatay seyretti. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.4 gerileyerek 18,106.19 puan oldu. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 119.96 yenden işlem gördü. Japonya Merkez Bankası bugünkü politika toplantısında, ekonomide resesyon işaretlerinin artmasının ay sonunda banka üzerinde harekete geçmesi yolunda baskıları artıracağı spekülasyonu ile birlikte, rekor seviyedeki teşviği değiştirmedi.