Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri ve para birimleri, petrolün kazançları genişletmesi, Endonezya rupiahının güçlenmesi ve Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri göstergesinin 7 haftanın zirvesine ulaşması ile yükseliyor. Rupiah, 6 yılın an büyük 4 günlük rallisini kaydetmeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 18 Ağustos’tan bu yana en yüksek kapanışı yapmaya hazırlanıyor. Endeksteki yükselişte enerji şirketleri göstergesindeki artış ve Samsung Electronics Co.’nun 6 yıldan uzun bir sürenin en büyük yükselişi kaydetmesi etkili oldu. ABD ve Avrupa endeks vadelileri yukarı yönelirken, Japonya hisseleri Japonya Merkez Bankası,’nın teşviki sabit tutmasıyle yükseldi. Petrol Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Cakarta’daki PT Mandiri Manajemen Investasi baş yatırım yetkilisi Priyo Santoso, “Yatırımcılarda risk alma moduna geri dönüş var. Ancak ben bir kanaat getirmeden önce ekonomik göstergeler ve şirket karlarından daha net bir sinyal beklenmesi taraftarıyım” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saati ile 07.25’te yüzde 1.5 yükseldi ve Aralık 2011’den bu yana en büyük 6 günlük yükselişi kaydetmeye ilerliyor.