Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, enerji üreticilerinin gerilemesi ve yatırımcıların son dönemdeki yükselişlerin aşırı olduğu spekülasyonu yapması ile 2011’den bu yana en büyük 6 günlük ralliyi sonlandırdı. Şanghay’da işlem göre Çin hisseleri, bir haftalık tatilin ardından değerleniyor.

Cnooc Ltd. Hong Kong’da yüzde 5.2 gerileyerek enerji hisseleri göstergesinin 7 günden bu yana ilk düşüşü kaydetmesine öncülük etti. Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin göstergesi Hang Seng China Enterprises Endeksi yaklaşık 7 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi.

Filipin pezosu 6 günlük yükselişi sonlandırdı ve Endonezya rupisi 2008’den bu yana en büyük yükselişi göstermesinin ardından değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.3 yükseldi. Yatırımcılar, Çin’in dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin desteklemek için ek adım atacağı spekülasyonu yapıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 gerileyerek Hong Kong saati ile 13.36’da 845.36 puana geldi. Endeks geçtiğimiz 6 günde yüzde 9.6 yükselmiş ve değerlemeler 2 ayın zirvesine ulaşmıştı. Endeks Aralık 2011’den bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. Gelişen piyasa hisseleri, traderların Fed’in faiz artırımına gideceği tarih ile ilgili beklentilerini ötelemesi ile 4 yılın en kötü çeyrek dönemlik kaybından toparlanıyor. Fed’in faiz artırımını erteleyeceği beklentisi riskli varlıklara talebi destekliyor.