Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcıları, 19 üyeli bölge büyümesine ve enflasyona yönelik aşağı yönlü riskleri analiz etmek için daha fazla zaman gerektiğinde karar kıldı.

AMB’nin 2-3 Eylül’de yapılan para politikası toplantısının özetinde, “Enflasyon görünümüne yönelik aşağı yönlü risklerin arttığı ile ilgili geniş bir fikir birliği vardı ancak Yönetim Kurulu temel yönlendirici güçlerin daha iyi kavranması için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu hissetti. Başkan, mevcut gelişmelerin orta vadeli görünüm üzerinde kalıcı bir etki yaratıp yaratmadığına karar vermek için erken olduğunu belirtti” ifadeleri yer aldı.

AMB Çin gibi gelişen piyasalardaki yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyona yaptığı olumsuz etkiden güçlük çekiyor. Başkan Mario Draghi geçtiğimiz ayki toplantının sonunda yaptığı basın konferansında parasal genişlemenin artırılacağı beklentilerini canlandırmıştı.

Tutanaklarda, “Eurosistem’in politika önlemleri aracılığıyla enjekte edilen likidite Euro Bölgesi genelinde eşit olarak dağılmadı ve talep ve faaliyete çok yavaş bir etki ediyor” ifadeleri kullanıldı.

AMB, “Bir günden öbürüne değişebilecek kısa vadeli gelişmelerden sonuçlar çıkarmak akıllıca olmayabilir” değerlendirmesi yaptı.