Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, “Fed, para politikasını daha genişlemeci hale getirmenin yollarını değerlendirmeli” dedi

Kocherlakota, Perşembe günü Minnesota’da yaptığı konuşmada, “Fed fon oranı hedefinin 2015 veya 2016’da mevcut düşük seviyesinden artırılmasının işgücü piyasasında oluşmasıyla görevlendirildiğimiz sonuçlarla uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Aslında, işgücü piyasasından daha iyi sonuçlar alınması adına fed fon hedefinin daha da aşağı düşürülmesine açık olunabilir” diye konuştu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), geçtiğimiz ay faizleri sabit tutma kararı almıştı ancak Başkan Janet Yellen, 24 Eylül’de finansal krizden bu yana ilk faiz artırımının bu yıl gerçekleşmesini beklediğini söylemişti.

Komitenin en güvercin üyesi olarak bilinen Kocherlakota, gençlerin istihdam oranındaki yukarı yönlü trendin duraksaması ve düşük enflasyona atıfta bulunarak ABD para politikasını zaten aşırı sıkı hale geldiğini dile getirdi. Kocherlakota, bu yıl para politikasında oy kullanmıyor ve 31 Aralık’ta Rochester Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olmak için Minneapolis Fed’den ayrılacak.