Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri Ocak ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. Perşembe günü açıklanan Fed toplantı tutanakları faiz oranlarının artırılması ile ilgili ihtiyatlı bir duruş sergilendiğini yansıttı.

Enerji hisseleri göstergesi ve madenciler, sırasıyla 2008 ve 2009’dan bu yana en büyük haftalık kazançları genişletiyor. Glencore Plc ve ArcelorMittal en az yüzde 5.7 prim yaptı. Tullow Oil Plc ve Statoil ASA en az yüzde 5.1 değerlendi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 yükselerek Londra saati ile 08.11’de 364.7 puana geldi. Endekste bulunan 19 sanayi grubunun tümü, Fed toplantı tutanaklarının ardından artış gösterdi. Tutanaklar yetkililerin Eylül ayında aldıkları kararda, ana olarak Çin’den kaynaklanan risklerin etkili olduğunu gösterdi.

Avrupa’nın gösterge endeksi 6 gün içinde yüzde 5.3 yükseldi. Endeks, Fed’in faiz artırımında acele etmeyeceği spekülasyonu ve emtia üreticilerinin ralli yapması ile çeyrek dönemlik kayıptan toparlanma gösterdi. Stoxx Europe 600 bu hafta yüzde 4.8 arttı ve Temmuz’dan bu yana en uzun süreli ralliyi kaydetmeye ilerliyor.