Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, küresel hisse senetlerinin 2011’den bu yana en kötü çeyrek dönemini geçirdikten sonra başlattığı yükselişini sürdürmesi ile birlikte değer kazandı ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi bu yılın en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirdi.

Hisseler Cuma günü, bu ayın şimdiye kadarki en iyi performans gösteren iki grubu enerji ve ham madde şirketlerinin desteği olmaksızın yükseldi. Enerji grubu son altı yılın en uzun yükseliş dönemini sonlandırdı. Apple Inc. yüzde 2.4 yükseldi ve teknoloji hisselerini yukarı itti. Alcoa yüzde 6.8 değer kaybetti ve emtia ile ilgili şirketlerin hisseleri üzerinde baskı oluşturdu.

S&P 500 Endeksi Cuma günü yüzde 0.1 yükselerek 2,014.89 puandan kapandı ve haftayı yüzde 3.3 kazançla geçerek Aralık ayından bu yana en hızlı haftalık kazancını gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi 33.74 puan ya da yüzde 0.2 yükselişle günü 17,084.49 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. ABD hisse senedi piyasalrında dün yaklaşık 6.8 milyar adet hisse el değiştirdi ve bu üç ayın ortalamasının yüzde 8 altında.

Menomonee Falls, Wisconsin’de Wells Fargo Advantage Funds şef portföy stratejisti Brian Jacobsen, “Politika yapıcıları poltika konusunda temkin olmaya, ancak küresel görünüm konusunda paniğe kapılmamaya çalışıyor,” dedi ve “S&P 500’ün 2000 puanın üzerinde kalıp kalmayacağına ve şirket karları ile birlikte buradan yükselip yükselmeyeceğine bakacağız” şeklinde görüş bildirdi.