Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., üç yıllık hayalkırıklığı dönemininin ardından, gelişen piyasalarının düze çıkmaya yakın olduğu tahmininde bulundu.

Kamakshya Trivedi başkanlığındaki Goldman analistleri, Perşembe günkü bilgilendirme notunda, "Büyümenin artması ve zayıflayan para birimlerimin ekonomik dengesizlikleri yatıştırması ile birlikte, 2016, gelişen piyasaların dibi bulduğu ve ayakları üzerinde durmaya başladığı bir yıl olabilir," dedi ve "2000'lerdeki gibi bir sıçrama olmasa bile, iyileşen büyüme ve daha iyi kar beklentileri var" şeklinde görüş bildirdi.

New York merkezli Godlman, para birimleri rekor seviyelere düşen ve hisse senetleri son üç yılda gelişmiş ülke piyasalarının yüzde 51 gerisinde kalan gelişen piyasalar için daha iyimser yorumlarda bulunan yatırımcıların arasına katıldı. Franklin Templeton, satış dalgasının, on yıllardır görülmeyen alım fırsatları yarattığını kaydetti.

Goldman Sachs, gelişen ülkelerin, 2015 yılındaki tahmini yüzde 4.4 büyümesinin ardından, gelecek yıl yüzde 4.9 büyüyeceği öngörüsünde bulundu. Bu, 2010 yılından bu yana ilk hızlanmayı işaret ediyor. Goldman analistleri, uzun dönemli trendin altına olmasına karşın, iyileşmenin mevcut "yaygın aşağı beklentiler" dikkate alındığında, yalnızca yatırımcıların güveninin artmasına yardımcı olabileceğini kaydettiler.