Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri ikinci seansta yükselerek önceki kayıplarını geri aldı. Yükselişte, yatırımcıların düşük emtia fiyatlarını, ekonomik teşvik beklentileriyle değerlendirmesi etkili oldu. Sharp Corp. hisse senedi sıçrarken, havayolu ve sigortacılık sektörü hisseleri düştü.

Topix Endeksi yüzde 0.3’e varan kayıplarını geri aldıktan sonra, yüzde 0.2 yükselişle 1,605.94 puan seviyesinde kapandı. Nikkei 225 Endeksi, yüzde 0.2 artışla Ağustos ayından bu yana görülen en yüksek seviye olan 19,924.89’e ulaştı. 20 ABD hissesi, Cuma günü yılın en iyi haftasını gerçekleştirmesinin ardından emtia fiyatlarındaki düşüş ile Pazartesi günü geri çekildi. Dünyanın en büyük ekonomisi, Salı günü revize edilmiş üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak.

Tokyo’da SMBC Friend Securities Co.’dan baş stratejist Toshihiko Matsuno, “Yatırımcılar ABD’den bu hafta gelecek veriyi ve Japonya’nın potansiyel büyüme oranını artırmak üzere uygulayacağı yeni politikaları bekleyip görmek istiyor. Piyasaların yön arayışının sürmesi olası gözüküyor” dedi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi’nde E-mini vadelileri yüzde 0.1 düştü. Dayanak gösterge, doların Pazartesi günü Fed’in yakında faiz artıracağı beklentisiyle değer kazanarak emtia üreticileri ve enerji hisselerini aşağı çekmesiyle, yüzde 0.1 azaldı. Salı günü revize edilmiş ABD verisinin üçüncü çeyrekte, yıllık bazda yüzde 2.1 seviyesinde gelmesi bekleniyor.