Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

ABD'de açıklanan S&P CaseShiller 20 Kentte Konut Fiyatları Eylül ayında yüzde 5.5 artış ile yüzde 5.1'lik beklentiyi aştı. Ağustos ayı verisi yüzde 5.1 düzeyinde gerçekleşmişti.

ABD’nin 20 kentinde konut fiyatları Eylül’de, bir önceki yılın aynı ayına göre beklentinin üzerinde yükselerek konut fiyatlarındaki ivmenin korunduğuna ilişkin sinyal verdi.

Salı günü aktarılan bilgiye göre, S&P/Case-Shiller Endeks’indeki yüzde 5.5’lik artış, Ağustos 2014’ten bu yana görülen bir önceki yılın aynı ayına göre en güçlü yükseliş oldu. Endeks, bir önceki ay yüzde 5.1 yükseliş kaydetmişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 5.2 artış olacağı yönündeydi. Ulusal fiyatlar yüzde 4.9 arttı.

Piyasada sınırlı arz olması, devam eden talep ile fiyatları destekliyor. İşsizliğin 2008’den bu yana en düşük düzeyinde olması ve ücret artışlarında görülen yükseliş, Fed’in gösterge faiz oranını artırmayı değerlendirmesinin borçlanma maliyetlerini artıracak olmasına rağmen, konut verisini destekledi.

New York’ta TD Securities LLC ABD faiz stratejisti Gennadiy Goldberg, “Konut fiyatları çok yavaş ve çok kademeli olarak gelişme gösteriyor fakat bu şimdilik iyi” dedi.