Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, hükümetin desteğini azaltacak olmasının piyasadaki toparlanmanın sürdürülebilirliğinin sorgulanmasına yol açmasıyla son üç gündür ilk kez geri çekildi.

Şanghay Bileşik Endeksi günü yüzde 0.3 düşüşle 3,635.55 puanda kapatırken, seansın son işlem saatinde, yüzde 0.6’ya yakın kazancını geri verdi. Şanghay Bileşik Endeksi’nde bu yılın en iyi performansını gösteren teknoloji hisselerinden oluşan gösterge, sanayi grupları arasında en çok düşen oldu. Küçük şirketleri kapsayan ChiNext Endeksi yüzde 2.2 geriledi. Metal üreticisi şirketlerin yükselişine Jiangxi Copper Co. öncülük etti. Çin’de ülkenin en büyük nikel ve bakır tedarikçisi şirketlerinin, bu hafta “arz fazlası” konusu ile ilgili toplanacağı yönündeki haber ile sanayi metalleri yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi Ağustos düşüğüne göre yüzde 24 yükseldi. Piyasadaki toparlanma yetkililere sene ortasındaki piyasa çöküşü sırasında alınan kimi acil önlemlerin gevşetilmesi konusunu hatırlattı. İlk halka arzları tekrar başlatılması ve aracı kurumların net uzun pozisyon yapma zorunluluklarını kaldırılması, gevşetilen önlemler arasında yer alıyor. Şanghay Bileşik Endeksi’nin 10 günlük volatilitesi sekiz ayın en düşük seviyesine gerilerken, yeni yatırımcı sayısı geçtiğimiz hafta son dört ayın yükseğine ulaşmıştı.