Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolat Spot Endeksi, Fed faiz artırmaya hazırlanırken yatırımıncıların doların bu yılki kazançlarının kısa vadeli bir satış dalgasına maruz kalabileceğine ilişkin spekülasyonuyla birlikte dört günden bu yana ilk kez düştü.

ABD parası, vadelilerin 16 Aralık Fed politika kararında faiz artırımına gidileceğine yüzde 76 ihtimal verildiği yönünde sinyal vermesiyle, 16 önemli paradan 11'i karşısında zayıfladı. Volatile göstergesi, Ağustos ayından Pazartesi gününe kadarki en uzun yükseliş sürecini, emtia fiyatlarındaki ve düşük notlanmış tahvillerdeki düşüşle tamamladı.

Auckland'da ANZ Bank New Zealand Ltd.'den Sam Tuck, “Piyasalar Fed toplantısına giderken biraz gergin. Doların yönü Fed'le birlikte biraz yumuşak tarafta kalıyor. Yani genel olarak durum doları daha da yukarı çekmekten ziyade mevcut pozisyonu korumakla ilgili” dedi.

Dolar on önemli para karşısındaki durumunu takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Tokyo saatiyle 12:50'de yüzde 0.2 azalarak 1,224.32 puan seviyesine indi.