Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BNP Paribas SA'nın 4. çeyrek net karı yüzde 52 düşerek beklentilerin altında kaldı. BNP Paribas, yatırım bankacılığı kısmında revizyona giderek karını artırmayı planlıyor.

Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas'nın net karı, İtalya birimindeki değer düşüklükleri nedeniyle 665 milyon euro'ya (744 milyon dolar) düştü. Banka, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1.38 milyar euro kar etmişti. Bloomberg'in derlediği ankete katılan 5 analistin ortalama beklentisi bankanın 864 milyon euro kar edeceği yönündeydi. BNP, 2015 karından hisse başına 2.31 euro temettü dağıtmayı önerdi. Banka, bir önceki yıl hisse başına 1.50 euro kar payı dağıtmıştı.

BNP, regülasyonların artması ve sermaye yeterliliğinin sıkılaşması nedeniyle yatırım bankacılığı birimini yeniden organize ediyor. Banka, yatırım bankacılığı biriminin riske göre ağırlıklandırılmış varlıklarında 20 milyar euro (ya da yüzde 10) kesinti yapmayı planlıyor. Banka ayrıca, menkul kıymet hizmetleri ve para yönetimi gibi daha az sermaye kullanarak daha çok ücret üreten birimleri geliştirmek istiyor. Banka 2019'a kadar harcamalarında 1 milyar euro tasarruf yapmayı planlıyor.