Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, petroldeki düşüş ve yatırımcıların dikkatlerini şirket karlarına ve hisse değerlemelerine çevirmeleri ile birlikte düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 8.27'de yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Endeks haftalık yüzde 4.1 düşüşe yöneldi. Endeksteki hisse senetlerinin toplam değeri, tahmini kar toplamının 14.4 katı düzeyde ve bu, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) değerlemesinin yaklaşık yüzde 10 altında.

Avrupa hisseleri, dün volatil işlem ortamında, oto üreticileri ve Credit Suisse Group AG'deki düşüşlerin emtia üreticilerindeki yükselişlere ağır basması sonrası aşağıda kapandı. Hisse senetlerindeki dalgalanmaları ölçen gösterge bu yıl yüzde 34 sıçrarken, Stoxx Europe 600 Endeksi, bankalardaki kötü kredilere ilişkin endişelerin petroldeki düşüş ve Çin ekonomisine ilişkin kaygılara katkıda bulunmasının etkisi ile yüzde 10 geriledi.
 
Yatırımcılar bugün, kargaşanın canladığı bir ortamda, faiz oranlarının yönüne ve Amerikan ekonomisinin sağlamlığına dair işaretler görebilmek için, Amerika'da açıklanacak Ocak ayı istihdam verisini takip edecekler. Ekonomistlerin tahmini, tarım dışı istihdamın 190,000 artacağı ve işsizlik oranının ise yüzde 5'te kalacağı yönünde.