Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdam beklenenin altında kalsa da ücret gelirlerindeki büyümenin Ocak ayında hızlanmasıyla ABD tahvilleri düştü.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri istihdam verisiyle yükseldi. ABD'de tarım dışı istihdam Ocak ayında 151,000 olurken, Aralık ayı verisi de 292,000'den 262,000'e revize edildi. Bloomberg'in derlediği ankete katılan ekonomistlerin medyan beklentisi Ocak ayında tarım dışı istihdamın 190,000 olacağı yönündeydi. Ortalama saat başı gelir bir önceki aya göre yüzde 0.5, yıllık bazda yüzde 2.5 yükselirken, Aralık'ta son bulan 12 aylık dönemde artış yüzde 2.7 oldu. Ortalama saatlik ücretlerdeki ilerleme 2009 ortalarından bu yana en yüksek artış oldu.

İstihdam verisi, küresel ekonomideki yavaşlamanın genişlemesiyle ABD büyümesinin gerileyeceğine dair endişeleri azaltabilir. 10 yıl vadeli tahviller bu hafta 1 yılın düşüğünü gördü. Traderlar bu yılki Fed faiz artırımlarına dair beklentilerini düşürdü.

New York'ta BMO Capital Markets faiz stratejisti Aaron Kohli, "Piyasanın dikkati bu veriler özelinde manşet veriden ziyade detaylardaydı. Ortalama saatlik gelirler iyi geldi. Herkes ücretlerin nasıl olacağını merak ediyordu. Ücret verisi iyi bir gösterge oldu." dedi. BMO Capital Markets, Fed ile işlem yapan 22 piyasa yapıcı arasında bulunuyor.