Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri Pazartesi günü güçlü satışlarla karşılaştı ve Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) 22 ayın en düşük seviyesine indi. İkinci güne yayılan satış dalgası, banka hisselerini 2013 yılından bu yana en düşük seviyeye indirirken, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin ayı piyasasına yaklaşmasına sebep oldu.

Hisse senetlerindeki kayıpların bir kısmı, seansın sonlarına doğru enerji hisselerinde görülen kazançlar sonucu geri alındı ve Nasdaq Bileşik Endeksi kısa süreliğine düşüşünün yarıdan fazlasını geri aldı. Amazon.com Inc., Facebook Inc. ve Google ana şirketi Aphabet Inc. geriledi ve bunun sonucu, 2015 yılında piyasayı ayakta tutan bu şirketlerin kaybı Perşembe gününden bu yana yüzde 3.5'e genişledi. Morgan Stanley ve Goldman Sachs Group Inc. yüzde 4.6'dan fazla geriledi. Nasdaq Biyoteknoloji Endeksi yüzde 3.2 düştü.

Nasdaq Bileşik Endeksi, seans içinde yüzde 3.5'e kadar genişlettiği kayıplarının neredeyse yarısını geri aldı ve günü yüzde 1.8 düşerek 4,283.75 puandan kapadı. Endeks Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyesinden kapandı ve Temmuz ayında gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 18 geriledi. S&P 500 Endeksi yüzde 1.4 düşerek 1,853.44 puan ile Nisan 2014'ten bu yana en düşük seviyeden günü tamamladı. Dow Jones Endeksi 177.92 puan ya da yüzde 1.1 düşerek 16,027.05 puandan kapandı. Endeks seans içinde kayıplarını 400 puanın üzerine çıkardı.

New York'ta Miller Tabak & Co LLC hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Halen geçen hafta tekrar oluşan teknoloji sektörü değerlemesinden gelen satış baskısını görüyoruz," dedi ve "Sorun yalnızca teknoloji hissselerinde ve son günlerde satış gören gözde senetlerinde değil, aynı zamanda kredi piyasalarında görülen streste" şeklinde görüş bildirid