Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

ABD'de ADP Özel Sektör İstihdamı Şubat'ta beklentiyi aşarak istihdam piyasasının iyileştiğine dair iyimserliği artırdı. Bugün açıklanan veriye göre özel sektör şubat ayında 214 bin kişiye daha iş imkanı sağladı.

Bloomberg anketine katılan 45 ekonomistin tahmini 190 bin artıştı. Tahminler 160 ile 237 bin aralığında değişiyordu. Ocak'a ilişkin özel sektör istihdamı ise 205 binden 193 bine revize edildi. 

Verinin ardından gözler Cuma günü açıklanacak Şubat ayı tarım dışı istihdam verisine çevrildi. İstihdamın 195 bin artması, işsizlik oranının ise 8 yılın en düşük seviyesi olan %4.9'da kalması bekleniyor.

Fed'in politika yapıcıları istihdam piyasasında sürdürülebilir ilerlemenin devam ettiğini belirtmiş, Aralık ayındaki faiz artışında da bu güçlenmeyi neden olarak göstermişti. 

Moody’s Analytics şef ekonomisti Mark Zandi "Küresel finans piyasalarındaki çalkantıya rağmen ABD'de istihdam yüksek viteste kalmaya devam ediyor. Enerji ve imalat sektörü olumsuz etki yapsa da diğer sektörler istihdam piyasasına katkı sağlamayı sürdürüyor, tam istihdama hızlıca yaklaşılıyor" yorumunu yaptı.