Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:20'de güncellendi)

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının Fed'in faiz artırımlarının hızını artıracağı spekülasyonunu zayıflatmasının ardından, son beş yılın en kötü aylık performansına yöneldi. Yen güç kazandı.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Yellen'ın, kötüleşen küresel ekonomik büyüme ortamında, Fed'in faiz artırımı konusunda "temkinli" davranacağını kaydetmesinin ardından, Haziran ayından bu yana en düşük seviyesine yaklaştı. Endeks, son iki günde, St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın Nisan toplantısında faiz artırımının mümkün olabileceğini söylemelerinin ardından gelen geçen haftaki kazançlarının neredeyse tümünü geri verdi. Dolar MArt ayında tüm önemli para birimleri karşısında değer yitirdi.

Singapur'da DBS Grouo Holdings Ltd. kıdemli Döviz ekonomisti Philip Wee, "Yellen etkisi, zayıflayan dolar konusunda, oldukça güçlüydü," dedi ve "Yellen sabır vurguluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.8 düştükten sonra, Londra saati ile 08:24'te yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Endeks bu ay yüzde 3.7 geriledi ve Eylül 2010'dan bu yana en kötü aylık performansına yöneldi.

ABD para birimi yen karşısında, Salı günkü yüzde 0.7 düşüşünün ardından yüzde 0.4 daha gerileyerek 112.20 seviyesine indi. Dolar euro karşısında, dünkü yüzde 0.8'lik kaybın sonrası, yüzde 0.3 daha zayıflayarak 1.1319 seviyesine geldi. Yen euro karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 127.03 seviyesşine çıktı.

(11:20'de güncellendi)