Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye sicillerinin bozuk olduğunu ve Moody's açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi. Bulut, "Moody's, dosyaları karışık sabıkalı bir kurumdur" dedi.

Bulut, katıldığı programda Dolar/TL tahmininde de bulundu. Bulut, "Şu anda (dolar/TL'de) 2.80'in altına kıracak bir durum yok. 2.80-2.85 konsolidasyon bölgesi bu hafta da sürecek. Bu noktada merkez bankası tartışması önemli" dedi.

Merkez Bankası Başkanı atamasına ilişkin tartışmaya da değinen Bulut, "Kurumlar her türlü ihtiyacı içerisinden karşılayacak güce sahiptir... (Türkiye'de) Kurumlar millileşmeye başladı... (TCMB) Başkan yerinde kalsa da kalmasa da Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam edecektir." dedi.

Gösterge faizin tekrar tek hanelere gerilediğini belirten Bulut, "Bu faiz tekrar yüzde 4.61'e gidecek" dedi. Bulut, "Yapılması gereken üst bantta 25 veya 50 baz puan indirimdir." ifadelerini kullandı.

Bulut, "İran'da sistem açıldığı zaman paranın gideceği tek adres Türkiye'dir... 2016 yılı Türkiye'ye para giriş yılı olacak" dedi.

Bulut, "Piyasa faizlerinin düşmesi için 2 şey görüyorum. Merkez Bankası adım atmalı. Kredi faizlerinin önümüzdeki 15 gün içerisinde net olarak düşmesi gerekiyor." Bulut, Kamu bankalarının ilk adımı atması gerektiğini belirtti.

Bulut, Türkiye'nin 2016'da yüzde 4.5-5 büyümesini beklediğini söyledi.