Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11::30'da güncellendi)

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in para politikası konusunda nasıl ilerleyeceğine ilişkin işaretler alabilmek için dikkatlerini ABD verilerine çevirmeleri ile birlikte, üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 1.4 tırmandıktan sonra, yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,260.06 dolara kadar çıkarak 22 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Metal Singapur saati ile 15:29'da 1,258.26 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Altın 2016 yılında, yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilşkin beklentilerini düşürmeleri ve bunun sonucu doların değer kaybetmesi ile birlikte ralli yaptı. Düşük faiz, yatırımcılarına faiz ödemesi yapmayan altını cazibesini artırıyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak olan verilerin, perakende satışlar ve tüketici fiyatları enflasyonunun Mart ayında yükseldiğini göstermesi bekleniyor. Öte yandan, Perşembe günü açıklanacak olan işsizlik başvuruları da yakından izlenecek.

Bangkok'da MTS Gold Group idari direktörü Golf Hirunyasiri, "Altın fiyatları halen ABD verilerine duyarlı," dedi ve Bu hafta, çekirdek perakende satışlar ve işsizlik başvuruları verilerinin nasıl seyredeceğine bakacağız. Altın oldukça çalkantılı bir seyir görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 yükselerek 261.15 yuana (ons başına 1,255.90 dolar) çıktı.

MineLife fonlama direktörü ve kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "altındaki güçlü seyir, ABD ekonomisine ilişkin kötümserliğin arttığını yansıtıyor," dedi ve "Faizin uzun bir süre düşük kalabileceğine ilişkin beklenti, altını ve tüm emtia eneksini destekliyor"şeklinde görüş belirtti.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselirken, palladyum yüzde 1.2 ve platin yüzde 0.3 tırmandı.

(11::30'da güncellendi)