Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam verileri öncesi yatırımcıların Fed'in göstrge faizine ilişkin görünümü değerlendirmeleri ile birlikte üç günlük kaybını korudu.

Spot altın fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09.06'da ons başına 1,279.75 dolarda kaldı. Fiyatlar, bu hafta kısa süreliğine 1,300 doların üzerine çıktıktan ve Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, son üç günde geri çekildi.

Altın bu yıl, Euro Bölgesi ve Japonya'da faizin negatif bölgeye düşürülmesinin ardından, küresel büyümeye yönelik risklerin arttığı bir ortamda Fed'in faiz artırımlarında yavaş davranacağı beklentilerinin etkisiyle yüzde 21 yükseldi. Fed yetkilileri, Cuma günü açıklancak olan ve Fed'in faiz kararını şekillendirebilecek istihdam verileri öncesi, bu hafta yaptıkları açıklamalr ile Haziran ayında faiz artırımı olacağına ilişkin beklentileri güçlendirdi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki altın varlıkları Aralık 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Australa & New Zealand Banking Group Ltd., Perşembe günkü bilgilendirme notunda, "Piyasalar, ABD'de ekonomik aktivitenin ikinci çeyrekte sıçrama yapıp yapmayacağına ya da ivme kaybının devam edip etmeyeceğine ilişkin daha açık işaretler bekliyor" dedi.