Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:05'te güncellendi)

Dolar, ABD tarım dışı istihdam verisinin tahminlerin altında kalması ardından zayıflayarak, Fed politika yapıcılarının faiz artırımında yavaş hareket edeceği yönündeki beklentileri artırdı.

Dolar, Çalışma Bakanlığı'nın Cuma günkü açıklamasına göre ABD tarım dışı istihdamının Nisan ayında tahminlerin altında kalması ardından değer kaybetti. Tarım dışı istihdam Nisan ayında 160,000 seviyesindfe gelerek Bloomber anketine katılan ekonomistlerin 200,000'lik beklentisinin altında kaldı.

Toronto'da Bank of Nova Scotia baş Döviz stratejisti Shaun Osborne, “faiz artırımına ilişkin önemli bir ipucu yok. Fed'i faiz artırımına gitmemeye yöneltecek her veri ABD Doları için zarar verici olacaktır” dedi.

Dolar 2016 yılında geri çekilerek geçtiğimiz yılın yüzde 9'luk kazançlarının yarısından fazlasını geri vererek, ekonomilerini desteklemek adına zayıf paraya ihtiyacı olan merkez bankaları için durumu daha da zorlaştırdı.

Dolar, New York saatiyle 08:31'de euro karşısında yüzde 0.6 zayıflayarak 1.1474 seviyesine geriledi ve yen karşısında yüzde 0.6 azalarak 106.6 seviyesinden işlem gördü.

(16:05'te güncellendi)