Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Japonya hükümetinin yeni zayıflatmak üzere müdahalede bulunacağı yönündeki endişelerin devam etmesine karşın Japonya parasının üç ayın en güçlü iki günlük düşüşünün alıcıları cezbetmesi ardından değer kazandı.

Japonya parası, Çarşamba günü 16 önemli paranın tamamı karşısında yükselerek, geçtiğimizay dolar karşısında 18 ayın zirvesine taşıyan kazançlarını genişletti. Japonya Maliye Bakanı Taro Aso Salı günü, hükümetin gerekli olması durumunda Döviz piyasasına müdahale edebileceğini ifade etmişti. Başbakan Shinzo Abe'nin ekonomik danışmanı Koichi Hamada, yenin dolar karşısında 100 seviyesine doğru hızlı yükselişinin müdahaleyi tetikleyebileceğini belirtti.

Londra'da Rabobank International kıdemli forex stratejisti Jane Foley, “Dün bazı açık pozisyonların kapatılmasıyla yen düştü fakat piyasa hala Maliye Bakanlığı'nın ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) müdahale uyarılarını devam ettireceğine ilişkin şüphe duyuyor. Bu da yen için olumlu bir durum” dedi.

Yen, Salı günü yüzde 0.9 düşmesinin ardından New York saatiyle 06:52'de dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazanarak 108.69 seviyesinden işlem gördü. Japonya parası, 3 Mayıs'ta 105.55 seviyesini görerek Kasım 2014'ten bu yana en güçlü seviyesine geldi. Japonya Yeni, bu çeyrekte yüzde 3.6 yükselerek gelişmiş piyasa paraları arasında en iyi performansı gösterdi.