Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Joh. Barenberg Gossler & Co., ABD Başkanlık seçimleri ve İngiltere'nin AB üyeliğine iişkin referandumun sonuçlarına ilişkin belirsizliğin talebi artıracağı beklentisi ile, altın ve diğer değerli metal varlıklarını artırmayı planlıyor.

Hamburg merkezli bankaya Ocak ayında katılan şef yatırım yetkilisi Manfred Schlumberger, altın, gümüş ve platin piyasalarının önümüzdeki iki yıllık dönemde yüzde 40 kadar yükselerek en son Ekim 2012'de görülen seviyelere çıkabileceğini kaydetti. Schlumberger, bu nedenle, Barenberg'in önümüzdeki haftalarda, yatırım portföyündeki değerli metallerin payını ikiye katlayarak yüzde 10'a çıkarmayı planladığını kaydetti. Kurum yaklaşık 40 milyar euroluk (45 milyar dolar) varlığı yönetiyor.

Schlumberger, "Yatırımcılar 10 yıllık Almanya tahvillerine ya da ABD Hazine tahvillerine gidiyordu, ancak bunların getiri sağlamaması ile birlikte, daha fazla yatırımcı altın almayı düşünecek," dedi ve "Altın Brexit ya da Donald Trump'ın olası seçim zaferi g,b, siyasi belirsizliklerden faydalanacak" şeklinde görüş bildirdi.

Altın fiyatları 2016 yılında, Aralık ayında ons başına 1,046.44 dolar ile beş yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından yaklaşık yüzde 20 değer kazandı. Fed'in, küresel ekonomiye yönelik risklerin arttığı bir ortamda, faiz artırımında kademeli bir tutum takınacağını işaret etmesi ve bunun yanında Avrupa'da sıfırın altına inen faizler, altın piyasasında beklentilerin güçlenmesine neden oldu.