Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Haftanın ilk işlem gününe 2,9785 seviyelerinden başlayan Dolar/TL 2.9737-2.9942 aralığında dalgalandı. Geçen hafta yayımlanan Fed toplantı tutanaklarının Haziran'da faiz artırımı beklentisini tetiklemesiyle 3'ün üzerini test eden dolar/TL, Cuma günü 2.97 seviyesinde dengelenmişti. 

Yurtiçinde yarın Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam edip edilmeyeceği dolar/TL'nin hareketinde etkili olacak. AK Parti'de yeni genel başkanın Binali Yıldırım olmasının ardından siyasi cephedeki gelişmeler piyasalarca takip edilecek.

Yurtdışında ise hafta boyu bölgesel Fed yöneticilerinden gelen açıklamaların yanı sıra Fed Başkanı Janet Yellen'in Cuma günü yapacağı konuşma piyasaların radarında olacak.

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Gümülcineli, Bloomberg HT'deki İlk Söz programında yılın 2. yarısında kurda daha güçlü seyir olabileceğini belirtti. Gümülcineli konuya dair "Düşük faiz ortamının devamını konuşuyoruz ama dünya buna müsaade edecek gibi durmuyor. Bunun yanında politik riskin de başka bir noktaya gitiğini görürsek daha yüksek seviyelerle karşılaşmamızı olası görüyorum" açıklamasını yaptı.

Gümülcineli ayrıca "Hem Fed tarafından gelen sinyaller hem de içerideki süreç nedeniyle kısa vadede temkinli-iyimser, orta vadede temkinli bir tavır göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

Dolar/TL TSİ 16:22'de yüzde 0.61 yükselerek 2.9930 seviyesinden işlem gördü.

Hisse senetleri tarafından ise Borsa İstanbul Endeksi, değişiklik göstermeyerek yaklaşık 76,400 seviyesine geldi.

Türkiye 2 yıllık gösterge tahvilin faizi 2 baz puan düşerek yüzde 9.77 seviyesine geriledi.