Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Toyota Motor Corp., Uber Technologies Inc.'ye statejik yatırım yapacağını ve şirketin sürücülerine araç kiralama hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Uber ise yatırımın boyutunu açıklamayı reddetti. Uber, Toyota araçlarını kiralayarak Enterprise Holdings Inc.'nin de dahil olduğu mevcut programını genişletmiş olacak.

Otomotiv üreticileri son zamanlarda çeşitli küresel araç paylaşma hizmeti şirketleriyle anlaşmalar geliştirerek, daha fazla araba satmak için ortaklar arıyor. Uber'in Tel Aviv'deki rakibi Gett Inc., Volkswagen'dan 300 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı.

Ocak ayında, General Motors Co., ABD'deki en büyük ikinci araç çağırma servisi olan Lyft Inc.'ye 500 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. General Motors, Lyft'in Şikago'daki sürücüleri için araç kiralıyor ve şirketler programlarını genişletmeyi planlıyor. Çin'de araç paylaşma hizmeti sunan Didi Chuxing ise bu ay Apple Inc.'den 1 milyar dolarlık yatırım almıştı.

Toyota'nın kıdemli idari yetkilisi Shigeki Tomoyama, "Araç paylaşmanın ulaştırma geleceğine yönelik çok büyük bir potansiyeli var. Uber ile olan işbirliğiyle, güvenilir, ikna edici ve ilgi çekici ulaşım hizmetleri sunmanın yeni yollarını keşfetmek istiyoruz." dedi.