Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borsalar emtia fiyatlarındaki ralli ve Fed'in faiz artışlarının kademeli olacağı beklentisiyle yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.9 artışla 830.96'ya çıktı ve 2 Mayıstan beri görülen en yüksek seviyeye ilerledi. Endeksteki 10 sanayi grubunun tümü yükseldi.

Filipin borsaları %1.7 arttı. Borsa böylece dokuzuncu günde de yükselerek Şubat 2015'ten beri en uzun süreli artışını kaydetti.

Hong Kong’ta Hang Seng China Enterprises Endeksi %1 yükseldi. Çin'de Şanghay Borsası ise Döviz rezervi verilerinin öncesinde ikinci günde de düştü.

Tayvan ve Güney Kore'de borsalar %1, Jakarta Bileşik Endeksi %0.6 ralli yaptı.

Para birimleri

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %0.3 arttı ve 4. günde de yükseldi. Ringit ve rupi %0.6 değerlenirken won %1.8 arttı. Çin'in para birimi yuan ise ikinci günde de geriledi.

Singapur'daki Barclays'te döviz birimi müdürü olan Mitul Kotecha Fed Başlanı Yellen'in dünkü konuşmasının güvercin tutumda algılanması ve geçen haftaki sitihdam verisinin destekleyici olduğunu kaydetti.

Yellen dünkü konuşmasında kademeli faiz artışlarının uygun olacağını belirterek Haziran veya Temmuz'da artış beklentilerini azalttı.

Borsalar dün ABD'den gelen kötü istihdam verisinin de etkisiyle %0.9 yükselmişti. Ancak bu hafta Çin'de açıklanacak verilerin kötü gelmesi durumunda gelişen piyasalardaki rallinin duraksayabileceği belirtiliyor.