Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Piyasalar İngiltere'de bugün gerçekleşen tarihi oylamaya odaklanırken Dolar/TL 2.87'nin altını test etti.

İngiltere'de bugün gerçekeleşen referandumdan Avrupa Birliği'nde kalma kararı çıkacağına dair beklentilerin risk iştahını artırmasıyla Türk Lirası gelişen ülke para birimlerine paralel olarak değer kazandı.

Dün 2,8980'den kapanan ve güne 2,8880'den başlayan Dolar/TL 2.8684'e kadar geriledi. Kur böylece 4 Mayıs'tan beri ilk kez bu seviyeleri test etti.

Euro/TL de yeni güne 3,2800 seviyesinden başlamasının ardından 3.27'ye kadar geriledi. Borsa İstanbul Endeksi ise, güne yüzde 0.37 yükselişle 77 bin 550 puandan başlarken ilerleyen saatlerde 78 bin puanı aştı.

2 yıllık tahvil faizi ise Nisan 2015'ten beri ilk kez %9'un altına indi.

"BREXİT OLMAYACAĞI BEKLENTİSİ FİYATLANDI"

ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin Bloomberg HT'ye Brexit'in ciddi anlamda fiyatlanmış olduğunu belirterek "Sadece gelişen ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de Brexit olmayacağı beklentisiyle pozisyonlar kapanıyor. Oyuncuların birçoğu beklemede, bu gece çıkacak sonuca bakacaklar ama piyasalar Brexit olmayacağı ciddi anlamda fiyatlanmış durumda.

Yarın Dolar/TL'de 2.84 ve altında açılış görebiliriz belki ama piyasa Brexit olmadı diye yeniden gelişen piyasa paralarını almayacaktır" yorumunu yaptı.

TEB Yatırım'dan Özgür Kadayıfçı yolladığı notta İngiltere'deki referandumun sonuçlarına göre USD/TL’nin aşağıda 2,8450 destek ve yukarıda 2,9685 direnç seviyeleri arasında hareket edeceğini öngördü.

Referandumdan AB'de kalma yönünde karar çıkacağı beklentisi Avrupa borsalarını da destekliyor. Alman DAX, Fransız CAC 40 borsalarında yükseliş %2'yi aştı.

İNGİLTERE YATIRIMCININ RADARINDA OLACAK

Uzmanlar küresel piyasalarda olduğu gibi yurtiçi piyasaları için de referandum sonuçlarının önemli olacağını belirtiyor.

Bugün Brexit referandumunun sonuçları dışında Euro Bölgesi ve ABD İmalat PMI verileri, ABD'de 1. el konut satışları ve işsizlik maaşı başvuruları da piyasalarca yakından takip edilecek.

Öte yandan bugün TL'nin yanı sıra Güney Kore para birimi won, Malezya ringit'i, Meksika peso'su da dolar karşısında güçlendi.