Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Evolution Mining'den Jake Klein'e göre, İngiltere'nin Brexit kararı, dünyada daha büyük çaplı siyasi ve finansal istikrarsızlıkların öncüsü olması durumunda altın, majör bir boğa piyasasının henüz başlarında olabilir.

Avustralya'nın ikinci en büyük üreticisi olan Evolution Mining'in CEO'su Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, belirsizlikteki artışla, yatırımcıların piyasaya geri döndüğünü söyledi. Klein, "Altın alternatif bir para birimi, ve bu rolünü 2.000 yıldır iyi oynadı" dedi.

Altın, geçtiğimiz hafta İngiltere'de gerçekleşen referandumda Avrupa Birliği'ni terketme yönünde oy kullanılmasıyla yükselişe geçti. Yatırımcılar finansal piyasalarda oluşan kargaşadan kaçarak güvenli liman arayışına girdi ve Brexit'in olası sonuçlarını gözlemlemek istedi. Referandum sonucu dünyadaki en büyük ticaret bloğunun bütünlüğünü tehdit ederken, İngiltere'nin geleceği hakkında da soru işaretleri oluşturuyor ve İskoçya'nın bağımsızlığını da gündeme getiriyor. Fed'in eski başkanı Alan Greenspan Kuzey İrlanda'nın da Birleşik Krallık'tan ayrılmak isteyebileceğini söylüyor.

Klein, "Sanırım bence en enteresan şey şu: finansal ve politik sistemdeki değişim ve düzeltmenin ilk adımlarını mı görüyoruz? Eğer durum buysa, altında majör bir boğa piyasasının erken dönemlerinde gayet tabi olabiliriz" dedi.