Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, politika yapıcıların İngiltere'nin AB'den çıkışının (Brexit) olumsuz etkilerini sınırlamayı taahhüt edeceklerine ilişkin iyimserlikle birlikte, Perşembe günü düzenlenen referandumun ardında iki gün süren satış dalgası sonrası, yaklaşık dört ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Salı günkü yukarı dönüş, Dow Jones Endeksi'nin 260 puanın üzerinde artış göstermesi ile birlikte hız kazandı. Bankalar, yaklaşık beş yılın en kötü iki günlük kaybın ardından, son altı haftanın en güçlü rallisini gerçekleştirdi. Facebook Inc., Apple Inc. ve Microsoft Corp. eb az yüzde 1.6 yükselerek teknoloji sektöründeki yükselişleri desteklerken, enerji üreticileri, petroldeki yükselişin etkisi ile 2.5 yılın en güçlü tırmanışını gerçekleştirdi.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), Ağustos ayından bu yana en sert iki günlük düşüşünün ardından, yüzde 1.8 ile 1 Mart'tan bu yana en hızlı yükselşini gerçekleştirerek 2,036.09 puandan kapandı. Kazançlar, endeksin 200 günlük ortalamasının aşması ile birlikte öğleden sonra hız kazandı. Ralli 100 günlük ortalamanın yakınında zirve yaptı. Dow Jones Endeksi 269.48 puan ya da yüzde 1.6 yükselerek günü 17,409.72 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2.1 yükseldi.

Philadelphia Trust Co. baş yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Bu bir güven olayı. Piyasa yukarı gittiğinde, güveni de beraberinde yükseltiyor," dedi ve "Piyasa günün büyük bölümünde yükseldikten ve kazançlaarını tuttuktan sonra, beklemede kalan ve piyasa girmeyi bekleyenler de alıma geldi" şeklinde görüş bildirdi.