Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT/Habertürk ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Türkiye'de demokrasinin güçlndiğini ve makroekonomik temellerin sağlam olduğunu söyledi ve "Halk ihanet şebekesine karşı büyük bir başarı sağladı" dedi.

Panik yapmaya gerek olmadığını ve çok hızlı bir şekilde işlerinin başına döndüklerini kaydeden Şimşek, "Türkiye'de değişen tek şey varsa demokrasi daha da güçlendi. Hukuk içerisinde gerekenler yapılıyor. Bunda tereddüt yok" dedi.

Toplumsal uzlaşıyla reform yapmanın daha kolay olduğunu kaydeden Şimşek, "Turizm kanalıyla geçici etkiler yaşanabilir, kalıcı etki olmaz. Cüzi aşağı yönlü risk olsa da sınırlı kalır. Turizmde nispeten kötü gidişe rağmen cari açık azalmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yabancı yatırımcılar

Yabancı yatırımcılarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şimşek, "Yabancı yatırımcıyla durum değerlendirmesi yapmak çok önemli. Pazar günü ilan etmemize rağmen yabancı yatırımcıdan rekor katılım geldi" dedi.

Ekonomide kalıcı tahribatın olmadığını belirten Şimşek, "Yapısal reform gündeminde ilerleme var. Olmaya da devam edecek. Bu olay daha çok refrorm yapmanın önünü açar" değerlendirmesinde bulundu.

"Döviz likiditesinde gereken yapıldı"

Döviz likidites konusunda gerekli olan yapıldığını ve gerekirse bunun artırılabileceğini ifade eden Şimşek, "Tüm ekonomi kurumları görevinin başında. Türkiye makroda öngörülenden daha dirençli durumda. Büyümenin zayıf olduğu dünyada, Türkiye dinamik ve esnek büyüyebiliyor" dedi.

"Erken seçim görmüyorum"

Erken seçim konusunda değerlendirmelerde bulunan Şimşek, "Yeni dönemde böyle bir şey öngörmüyorum. Paralel yapının temizlenmesi toplumsal gerilimi artırmaz. Türkiye'nin algısı gerçekliğinden daha kötü. Ekonomi Koordinasyon kurulu bugün bir ihtimal toplanabilir." dedi.

"Demokrasiye inancımız güçlendi"

Türkiye'nin geleceğine, demokrasisine sahip çıktığını söyleyen Şimşek, "Demokrasiye olan inancımız çok çok daha güçlendi" şeklinde konuştu.