Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galip Öztürk Yatırımlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği askeri darbe girişimine tepki olarak, Avrasya Terminal İşletmeleri (AVTER) AŞ'nin bünyesinde hizmet veren Büyük İstanbul Otogarı'nın isminin, "İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı" olarak değiştirildiğini belirtti.

AVTER Yönetim Kurulu'nun aldığı kararın önemli olduğunu ve FETÖ'ye karşı verilen mücadeleyi ikinci bir İstiklal Savaşı gibi gördüğünü anlatan Öztürk, "Milletimiz 15 Temmuz akşamı büyük bir sınav verdi. Vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize, devletimize canı pahasına sahip çıktılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öztürk, 15 Temmuz ile şehitlerin asla unutulmaması, onların hatıralarının ilelebet yaşatılması gerektiğini belirterek, "Ülkemiz için can veren 'Ülkemizi FETÖ'ye teslim etmeyeceğiz' diyen o kahraman insanlarımız için ne yapsak azdır. Allah hepsinden razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin de FETÖ'nün kumpasıyla mağdur edilen bir iş adamı olduğunu savunan Öztürk, şunları aktardı:

"İlerleyen dönemde 15 Temmuz'da ülkemizin nasıl bir uçurumdan döndüğünü çok daha iyi anlayacağız. Zaten terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yaptığı açıklamalar, ülkemizi kimlere satmak istediklerini, kimler adına işgal etmek istediklerini açıkça gösteriyor. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakanımız Binali Yıldırım'dan ve FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkan diğer siyasi liderlerden de Allah razı olsun. 'Bu vatan mücadelesidir' deyip birlik oldular. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milletimiz FETÖ'cü vatan hainlerine geçit vermedi."

Büyük İstanbul Otogarı'nın yeni adını taşıyan tabelası da önümüzdeki günlerde asılacak.

Yönetim Kurulu kararı, AVTER'in işlettiği Çanakkale, Kırıkkale, Kayseri, Havza ve Çarşamba otogarlarını da kapsıyor. Bu 5 otogarın da adı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı olarak değiştirildi.

 

AA