Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, ABD ekonomisinin beklentilerden yavaş büyümesinin Fed yetkililerine faiz artırmını hızlandırma açısından bir sebep vermemesinden ötürü, S&P 500 Endeksi'nin beşinci aylık kazancına yönelmesiyle birlikte dalgalandı. Alphabet Inc.'nin karları teknoloji hisse senetlerini destekledi.

S&P 500, New York'ta saat 09:31 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 2,168.78 puana geldi. Endeks vadelileri, büyümenin yüzde 1.2 yükselerek Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmininin altında kalmasıyla kayıplarını genişletmişti. Yatırımcıların tüketici harcamalarının dirençli olduğunu değerlendirmesinin ardından ise kayıplarını azalttı.

Philadelphia'da Janney Montgomery Scott LLC,'den baş yatırım stratejisti Mark Luschini, "Tüketicide boğa pozisyonumu koruyorum ve pozitif ekonomik büyüme için makul beklentilerim var." dedi ve "Rakamların önemi sonradan anlaşılsa da, en azından ivmelerini hesaba katmalısınız ve ekonomik durumun kar tablosunu geliştirmek için yeteri kadar iyi olduğunu görmelisiniz." diye konuştu.

S&P 500, kar raporları ve merkez bankalarının küresel ekonomiyi destekleyeceğine dair iyimserlikle Temmuz ayında yüzde 3.4 tırmanarak kazancını beşinci aya yükseltti. Fed bu hafta faiz oranlarını beklenildiği gibi değiştirmezken, Japonya Merkez Bankası da beklentinin tersine para politikası araçlarını değiştirmeyerek, tabloyu daha kapsamlı değerlendireceğini söyledi.