Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD istihdam verisinin beklentileri aşmasıyla, üç haftayı aşkın sürenin en büyük iki günlük kazancını kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 1.1 yükselerek 341.38 seviyesine tırmandı ve haftalık kaybını yüzde 0.2'ye düşürdü. İstihdam verisi, Haziran ayında 292,000'lik artışla beklentileri biraz farkla geçtikten sonra, Temmuz ayında 255,000'lik artışla Bloomberg anketine katılan tüm ekonomistlerin tahminlerini aşarak dünyanın en büyük ekonomisinin güçlendiğini işaret etti.

Hisse senetleri, dün İngiltere Merkez Bankası'nın ekonominin Brext'in yansımalarıyla başa çıkabilmesi için teşvik paketi açıklamasının ardından sıçramıştı. Merkez bankalarının ekonomik büyümeyi korumak ve Brexit'in yansımalarını kısıtlamak için gereken her şeyi yapacakları yönündeki iyimserlik hafif işlem hacmine rağmen piyasaları yukarı yönde etkiledi. Stoxx 600'de bugün el değiştiren hisse senetlerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 29 altındaydı.

Brüksel'de, KBC Asset Management baş yatırım yöneticisi olan Dirk Thiels, "ABD'nin güçlü durması önemli, bu piyasalara da iyimserliğin gelmesine yardımcı oluyor." dedi ve "Özellikle de İngiltere Merkez bankası'nın dünkü büyük hareketinin ardından merkez bankalarının olumsuz büyümeye karşı durabileceklerine yönelik umutlar artıyor." diye görüş bildirdi.

İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, dün Haziran'dan beri en büyük sıçrayışını kaydettikten sonra, bugün yüzde 0.8 yükselerek kazancını ikinci güne taşıdı. FTSE 250 endeksi bugün itibariyle Brexit sonrası kayıplarını geri aldı. İtalya'nın MIB Endeksi yüzde 2.4, İrlanda'nın ISEQ Eneksi yüzde 1.8 ve İspanya'nın IBEX endeksi yüzde 1.8 yükseldi.