Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Ekonomi Bankası, tasarruf oranını artırmak amacıyla başlattığı finansal okuryazarlık eğitimleriyle sadece 2015'te 13 bin 500'den fazla kişiye ulaştı.

Bireyleri, bankacılık hizmet ve ürünleri ile tasarrufun önemine dair bilgilendirme, tasarruf açığını kapatmaya yardımcı olma hedefiyle yola çıkan TEB, bu kapsamda finansal okuryazarlık girişimi olan «TEB Aile Akademisi»ni başlattı. TEB Aile Akademisi, ülke genelinde tüm bireylere ücretsiz finansal okuryazarlık eğitimleri veriyor. TEB'in programlarında çocuklar, öğrenciler, çalışanlar, emekliler ve kadınlar başta olmak üzere, farklı katılımcılar için özel hazırlanmış eğitim içerikleri mevcut.

Nüfusun dörtte birine ulaşarak Finansal Okuryazarlık alanındaki en kapsamlı projelerden birini yürüten TEB Aile Akademisi,,, 4 yılda 9 ödüle layık görüldü.

Üniversitelerden belediyelere farklı kurumlar aracılığıyla TEB Aile Akademisi sadece 2015 yılı içerisinde toplu eğitimlerle şimdiye kadar 13.500’den fazla kişiye ulaştı.

UNICEF ve MEB işbirliğiyle "Sanat yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim", UNICEF işbirliği ile "Okul Öncesi Eğitim Merkezleri Projesi", MEB işbirliği ile "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü" ve "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü" projelerin sadece birkaçı...