Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bı yılki faiz artırımı ihtimalinin yükselmesinin ardından emtia üreticlerindeki düşüş Avrupa hisse senetlerini etkiledi.

Zayıflayan euro Stoxx 600 Endeksi'ndeki yüzde 0.9'luk yükselişe yardım etse de kazançlar uzun süreli olmadı. Endeks, Londra'da 16:35 itibariyle yüzde 0.1 yukarıda işlem yapmadan önce yüzde 0.3 kadar düştü. Madencilik hisse senetleri, Fed'in bu yıl faiz artırıma ihtimalinin güçlenmesiyle yükselen doların emtia fiyatlarında düşüşe sebep olmasıyla en büyük kayıpları kaydetti. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, bu yıl için faiz artırımının hala ihtimaller arasında olduğunu açıklamıştı.

Fischer'ın yorumlarından önce ise, San Francisco Fed Başkanı John Williams geçtiğmiz hafta Eylül ayı faiz artırımının hala masada olduğunu söylemişti.

Brüksel'de BNP Paribas Fortis'ten şef strateji yetkilisi Philippe Gjsels, "Faiz artırımıyla ileri geri gidip durduk." dedi ve "Değerlemelere bakarsanız, pek ucuz değiller, bu yüzden piyaslar faizlerin yukarı gitmesinden korkuyor." görüşünde bulundu.