Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL , dün Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne karşı Cerablus'a operasyon düzenlemesinin ardından yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9681'i gördü.

Türk Silahlı Kuvvetleri koalisyon güçleri ile birlikte Suriye'nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentine harekat düzenlemişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yaptığı açıklamada Cerablus'a, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte koalisyon güçlerinin hava desteği ile girildiğini açıklamış, "Şu an itibarıyla Cerablus'u Özgür Suriye Ordusu mensupları ve Cerabluslu olanlar şu anda yeniden geri almış durumdalar ve oradaki hükümete ait veya oradaki resmi konutları vesaire ele geçirmiş durumdalar" açıklamasını yapmıştı. Erdoğan IŞİD'in bölgeyi terk etmek durumunda kaldığını ifade etmişti.

İçeride güvenlik endişelerinin yatışması ve Fed Başkanı Janet Yellen'in yarınki açıklamaları öncesinde Dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Kur saat 09:35 itibariyle 2.9461'den işlem görürken Euro/TL de 3.32'ye geriledi.

GÖZLER JACKSON HOLE TOPLANTISINDA

Şimdi gözler bugün başlayan Jackson Hole toplantısına çevrildi.

Fed Başkanı Janet Yellen'in yarın akşam saatlerinde yapması beklenen konuşma piyasalar aısından kritik öneme sahip. Başkan Yellen'in bu yıl faiz artışı olup olmayacağı konusunda sinyal vermesi bekleniyor. Fed'in geçen Aralık'ta yaptığı faiz artışına dair beklentileri Jackson Hole konuşmalarının artırdığını hatırlatan uzmanlar buradan gelecek sinyallerin piyasalar için önemli olacağını vurguluyor.

ABD'de bugün açıklanacak  haftalık işsizlik başvuruları, dayanıklı mal siparişleri ve hizmet sektörü PMI verileri de izlenecek.

Yurt içinde ise Suriye sınır bölgesinde yaşanan gelişmeler yakından takip edilecek. Reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanımı verileri de gün içinde açıklanacak.