Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brent petrolün dün %2.8 kayıpla 47 dolara inmesiyle Malezya ringiti %1.5 geriledi ve 2 aydaki en düşük seviyeye indi. Güney Kore wonu tüketici fiyatlarının Nisan 2015'ten beri en düşük artışı kaydetmesinin ardından 2 günlük yükselişini sonlandırdı.

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.1 düştü. Endonezya rupi'si 3 aydan fazla sürenin en büyük kaybına ilerledi. Ülkede tüketici fiyatları Ağustos ayında %3.02 arttı. Bu 2010'dan beri en yavaş artış oldu. Rand %0.1 yükselerek artan siyasi riskler nedeniyle gerçekleşen 9 günlük kaybını sonlandırdı 

Won %0.5 düşerken rand %0.1 arttı. Singapur'daki Oanda Asia Pacific'te stratejist olan Jeffrey Halley "Emtialar baskı altında kalmaya devam ederse Asya paralarının da genel olarak baskılandığını görebiliriz. Ham petrol fiyatlarındaki düşüş ringit ve rupiye baskı yapacak" ifadelerini kullandı.

BorsaLAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.3 düşüşle 4 haftanın en düşük seviyesine indi. Endeks yine de bu yıl %12 yüksek seyrediyor. Endeksteki 10 sanayi grubundan 7'si düştü.

Filipin borsası yabancı fonların geçen haftaki çıkışıyla 2 ayın en düşük seviyesine indi. Tayvan borsası %0.6, Çin'de Şanghay borsası %0.2 düştü.

Hong Kong'ta Hang Seng borsası ise %0.5 yükselirken Endonezya, Malezya ve Vietnam borsaları en az %0.3 düştü.