Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dr. Emrah Şener'in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığı görevine atanması ile ilgili twitter üzerinden yorumda bulundu.

Şimşek, twitter hesabı üzerinde paylaştığı iletide, Dr. Emrah Şener'in TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinden dolayı memnun olduğunu olduğunu belirtti. Şimşek, Şener'in “en iyi ve en parlak ekonomistlerden biri” olduğunu belirtti.

Söz konusu atama, 2 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Dr. Emrah Şener'in akademisyen olarak görev yaptığı Özyeğin Üniversitesi'nin ilgili internet sayfasında bulunan bilgilere göre Şener, lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nde almasının ardından yüksek lisans çalışmasını London School of Economics'de, doktora çalışmasını ise Matematiksel Finans üzerine Imperial College London'da tamamlamıştır.

Çalışma hayatına HSBC Londra ofisinde Finans Mühendisliği bölümünde başlayan Şener, kariyerine Citibank Londra ofisinde Sabit Getirili Menkul Kıymetler ve Kredi Ticareti – Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler biriminde devam etmiştir. Bank of America'nın Londra genel müdürlüğünde Yapılandırılmış Ürünler grubunda bölüm başkan yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Özyeğin Üniversitesi'ne katılmıştır.