Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere vereceği eğitim ve öğretim desteği için başvurular bugün sona eriyor.

Teşvik başvuruları öğrencilerin kayıtlı olduğu okullarından yapılacak. 2016-2017 öğretim yılı için 75 bin öğrenciye ilk kez teşvik verilecek.

Tercih yapmaya hak kazananlar 5 Eylül’de açıklanacak, okul tercihleri 6-19 Eylül’de yapılacak. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül’de duyurulacak.

Öğrenci yerleştiği okula 21-26 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini yapacak. Boş kontenjanlara ek yerleştirme aynı tercihler üzerinden 27 Eylül’de yapılacak.

Teşvik okul öncesi 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 440 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye 3 bin 440 lira.

Teşvik 4 yıllık eğitim kademelerini kapsıyor. Okul öncesi hariç teşvik alanlar bir üst kademeye geçene kadar bundan yararlanıyor.

Teşvik hakkı elde eden öğrencilerin okullarının teşvik verilecek kurumlar listesinde bulunması gerekiyor. Okul, listede yer almıyorsa öğrenci bu haktan yararlanamıyor.

Önceki yıllarda teşvik alanlarla birlikte bu sayı 340 bin olacak.

 

GAZETE HABERTÜRK