Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT ekonomi koordinatörü Gökhan Şen'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen bankacılık sektörüne ilişkin “Türkiye Kazandırır” isimli oturum sektörün önde gelen bankalarının Genel Müdürlerini ağırladı.

Oturuma Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ve Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Ümit Leblebici katıldı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ"

Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu darbe girişimi sonrasına yönelik değerlendirmesinde "Ülkemizin çok dayanıklı olduğunu gördük, darbe girişiminin ardından hayatımızda bir değişiklik olmadı. Biz önümüzdeki dönemi de ülke açısından fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Girişimin ardından ekonomik endikasyonlarda ciddi değişiklik olmadığını ve tüm dünyanın da buna şaşırttığını belirten Akçaoğlu ülkeye çok daha fazla yatırım ve yabancı sermaye çekmek gerektiğinin altını çizdi.

"YENİKAPI RUHUNU KORUMAK ÖNEMLİ"

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş bu dönemdeki sürece ilişkin olarak yorumda bulunurken “Yenikapı ruhu”nun altını çizdi.

Bu ruhu korumanın önemini vurgulayan Denizbank Genel Müdürü, “Darbe girişiminin ardından 11 milyar doların satılması önemliydi” şeklinde görüş bildirdi. Operasyonların ardından kişileri ve kurumları ayırmak gerektiğini vurgulayan Ateş, Türkiye'nin kredi notu açısından bulunduğu yeri haketmediğini belirtti. Ateş, "Bu meseleyi çok iyi anlatmamız lazım. Yenikapı ruhunu korumak önemli. Biz de buradaki vazifeyi milli vazife olarak algılıyor ve gereğini yapıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Ümit Leblebici, darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek "Olay sonrasındaki Pazartesi günü piyasaları açabilmek tecrübemizin göstergesi. Yabancı ortakların Türkiye'ye güvenleri zaten çok yüksek. Biz en iyi insan gücüne sahip gelişen ekonomiyiz...Baktığınızda bu ülke diğer ülkelere göre çok daha fazla büyüyor. Geçen yıl %4'ün üzerinde büyüdük, ülkenin potansiyelinin ana göstergesi bu" yorumunda bulundu. Leblebici birlik ruhunu kaybetmemek gerektiğinin altını çizdi.

"DALGALANMANIN TEK NEDENİ 15 TEMMUZ DEĞİL"

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ise "Bugün piyasada düşe kalka gidiş varsa bu salt 15 Temmuz'la izah edilemez. Bunun ciddi bir katkısı vardır ama onun yanında dünyanın büyümeyle ilgili, harcamayla ilgili ciddi sorunları var. Genişleyici para politikası hala istenen neticeyi vermedi.." dedi.

Aydın, "Açık olan piyasaların çalışır hale gelmesi için güven bir kez daha tazelenmeli. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık, diğerlerinden de bekliyoruz" yorumunda bulundu.