Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in faizleri bu ay artırmayacağı beklentisiyle son 4 gün ralli yapan Borsalar yeni günde düşüşte..

Tayland'da SET Endeksi Asya borsalarındaki düşüşe öncülük etti. SET Endeksi %1.1 geriledi, endeks bu ay %5 oranında değer kaybetti. Filipin pesosu ve Güney Kore wonu da düştü.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi son 4 günde %3.9 ralli yapmasının ardından %0.1 düştü. Çin'de Ağustos ayında ihracat ve ithalat verilerinin tahminleri aşmasının ardından Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %0.3 yükseldi. Filipin borsası %1.1 düşüş ve %0.3 yükseliş arasında gidip geldi. Endeks, haftanın ilk 3 gününde %2.4 değer kaybetmişti.

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi son 4 gündeki %1.6'lık artışın ardından %0.1 geriledi. Won %0.4 gerilerken Filipin pesosu bir ayın en düşük seviyesine indi. Hindistan rupisi %0.2 düşüşle yedi günde ilk düşüşe ilerledi. Onshore yuan %0.1 düştü.

Malezya para birimi ringit %0.1 yükseldi. Para birimi, dün de petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle %0.6 değerlenmişti.

Australia & New Zealand Banking Group'ta Döviz stratejisti olan Irene Cheung piyasaların genel anlamda Fed'in faiz artış beklentilerini fiyatladığını, şimdi Avrupa Merkez Bankası'nın kararının beklendiğini söyledi.

Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi için yeni büyüme ve enflasyon tahminlerini açıklaması bekleniyor.